BMW X3 Forum
BMW X3 Forum
Welcome to the ultimate BMW X3 community.
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
XBimmers | BMW X3 Forum BMW X3 and X4 Forums | F25 (2011 - 2017) | F26 (2014 - Current) Second Generation BMW X3 (F25) General Forum Tail Light STILL not working after fix

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      10-05-2018, 08:35 PM   #1
crosis
New Member
7
Rep
20
Posts

Drives: 2011 BMW X3 (x35i)
Join Date: May 2016
Location: Ontario, Canada

iTrader: (0)

Question Tail Light STILL not working after fix

Vehicle: 2011 BMW X3 (F25) x35i

The right rear tail lamp (the led bar) is not lighting; it is the inner lamp not the one on the tailgate. The turn signal light works. The brake light works. I've already replaced the LED control board with a new Mean Well LDD-500L led driver.

Referencing the photo below I applied 12v battery power to the 2 gold leads. Nothing. I checked voltage from the very thin black / gray wire (located at right) and the very thin pink / red wire (located at right); attaching my multimeter + and - leads to those to locations on the driver produced 12.1 volts. It appears to be passing power from the Vin side to the Vout side.

Could my issue be a bad fuse which controls JUST the led bar within the right rear tail lamp? Sounds unlikely but i'm all out of ideas. I have to assume the led light died. And for the record i cant make any sense of the heiroglyphs of the BMW fuse chart or wrap my head around why there is a fuse box within my glovebox and another in my trunk.

Thanks for any tips




Last edited by crosis; 10-05-2018 at 08:51 PM..
Appreciate 0
      10-05-2018, 09:15 PM   #2
Commerce
Second Lieutenant
Canada
256
Rep
266
Posts

Drives: 2019 X3 M40i
Join Date: Nov 2015
Location: Canada

iTrader: (0)

I had the same thing happen with 3/4 rear LEDs, the turn signal and brake lights would work but the LED bars would not. I purchased a new set of identical LED drivers from eBay and it was a simple plug and play.

Is this the only tail light you have tried to fix? The issue could be related to the Mean Well or soldering.
Appreciate 0
      10-06-2018, 12:17 AM   #3
crosis
New Member
7
Rep
20
Posts

Drives: 2011 BMW X3 (x35i)
Join Date: May 2016
Location: Ontario, Canada

iTrader: (0)

Question

Thanks for the reply.

This is my first go at replacing the led driver. I ordered 4 led drivers (Mean Well LDD 500-L) and replaced the right tailgate light. It worked fine. But my second attempt, this rear side light, has failed.

I will try desoldering and doing it all again to see what happens.

Is there any chance the led tubes could be toast?

Thanks.
Appreciate 0
      10-06-2018, 10:33 AM   #4
nonot
Private First Class
11
Rep
100
Posts

Drives: 2016 X5 M Sport
Join Date: Jun 2014
Location: Jersey City

iTrader: (0)

https://www.bimmerpost.com/forums/sh...php?p=22358308
__________________
2016 X5 35i F15 (Prod.date 2015-10-01)
2014 X3 2.8i F25 (Prod.date 2013-10-25)
2006 X5 3.0i E53 (Prod.date 2006-04-05)
2008 X3 3.0si E83 (Prod.date 2007-10-23)
Appreciate 0
      10-06-2018, 11:07 AM   #5
Commerce
Second Lieutenant
Canada
256
Rep
266
Posts

Drives: 2019 X3 M40i
Join Date: Nov 2015
Location: Canada

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by crosis View Post
Thanks for the reply.

This is my first go at replacing the led driver. I ordered 4 led drivers (Mean Well LDD 500-L) and replaced the right tailgate light. It worked fine. But my second attempt, this rear side light, has failed.

I will try desoldering and doing it all again to see what happens.

Is there any chance the led tubes could be toast?

Thanks.
I'm doubtful that would be the case but the best way to test this would be connecting a driver/board that you know works.
Appreciate 0
      06-14-2021, 11:03 AM   #6
neelkc12
Private
neelkc12's Avatar
United_States
14
Rep
86
Posts

Drives: x3
Join Date: Jan 2012
Location: boston

iTrader: (0)

Garage List
2011 BMW X3  [0.00]
Tail light STILL not working after the fix

Is there a fuse for left turn signal. Just like OP by rear left module went bust. I followed exactly what I done before -replace the board witha LDL driver - tested the module by attaching to my right - tests fine. But when connected to the original left connector - no lights at all . Dash chirping at high rate - same for a gone bulb.
Appreciate 0
      06-22-2021, 07:20 PM   #7
Rounde1Head
Registered
0
Rep
4
Posts

Drives: BMW X3 F25
Join Date: Jun 2021
Location: USA

iTrader: (0)

looks like LED tail is dead. I had the same thing. In the left part, replacing the board helped. In the right after a while, no. I had to change it completely
Appreciate 0
      06-23-2021, 06:15 PM   #8
neelkc12
Private
neelkc12's Avatar
United_States
14
Rep
86
Posts

Drives: x3
Join Date: Jan 2012
Location: boston

iTrader: (0)

Garage List
2011 BMW X3  [0.00]
update on x3 Tail light saga

After fixing up the rear tail light - It still did not work - I had to go to the dealer. -
The fix was the hardness - BMW replaced it @170(inspection)+370
My eye could not tell - apparently harness connectors was corroded.


Quote:
Originally Posted by neelkc12 View Post
Is there a fuse for left turn signal. Just like OP by rear left module went bust. I followed exactly what I done before -replace the board witha LDL driver - tested the module by attaching to my right - tests fine. But when connected to the original left connector - no lights at all . Dash chirping at high rate - same for a gone bulb.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 03:57 AM.




xbimmers
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST