BMW X3 Forum
BMW X3 Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
XBimmers | BMW X3 Forum > BMW X3 Forums | F25 (2011 - Current) > Second Generation BMW X3 General Forum » TPMS alert BUT tire pressure is fine...

Post Reply
Thread Tools Search this Thread
      11-01-2012, 05:50 PM   #1
Private First Class

Drives: 2011 X3 35i White / Chestnut
Join Date: Dec 2010
Location: N'England

iTrader: (0)

TPMS alert BUT tire pressure is fine...

This may have been an earlier thread so please excuse me if it has been discussed before.

Tire PM Sensor went off saying 'drive slowly' or something like that but fronts are at 30 and rears are at 34 and all seems good.

the car wont let me RESET either.

time for the dealer?

thanks in advance...
Appreciate 0
      11-02-2012, 01:03 AM   #2
Love All
April1's Avatar

Drives: X3 28i 2011
Join Date: Nov 2011
Location: San Francisco

iTrader: (2)

Send a message via Yahoo to April1
TPMS sensor checks the difference between set pressure and the actual pressure. 30 or 34 does not show anything. Inflate the tires again to correct pressure and reset the TPMS when car is stationary and then drive until TPMS is set. If it doesn't set, visit your dealer.
Appreciate 0
Post Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 11:50 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.,,,,,,,,, logo and trademark are properties of BIMMERPOST