BMW X3 Forum
BMW X3 Forum
Welcome to the ultimate BMW X3 community.
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
XBimmers | BMW X3 Forum BMW X3 and X4 Forums | F25 (2011 - 2017) | F26 (2014 - Current) Second Generation BMW X3 General Forum Coding made Easy: A step by step procedure

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      10-16-2017, 12:51 AM   #2311
pctony
Registered
0
Rep
3
Posts

Drives: F80 M3
Join Date: Mar 2017
Location: California

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by shawnsheridan View Post
PM sent.
damn man that was quick. Thanks a bunch, now to get that Windows VM working on my mac again
Appreciate 0
      10-17-2017, 12:44 PM   #2312
NerdZero
Registered
0
Rep
4
Posts

Drives: M4
Join Date: Oct 2017
Location: Atlanta, GA

iTrader: (0)

Hi Shawn,

Please PM when you get a chance for getting software, etc. I have a 2018 M4.

Thanks!

Lex
Appreciate 0
      10-17-2017, 02:55 PM   #2313
shawnsheridan
Lieutenant General
shawnsheridan's Avatar
United_States
1515
Rep
14,240
Posts

Drives: 2011 535i M-Sport
Join Date: Feb 2010
Location: Houston, TX

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by NerdZero View Post
Hi Shawn,

Please PM when you get a chance for getting software, etc. I have a 2018 M4.

Thanks!

Lex
PM sent.
__________________

- 2011 535i M-Sport (Born 10/10) - AW/BLK/DW - /ZMP (w/ARS, EDC, DHP, & AD) /ZPP /ZP2 (w/ZPS & ZPT) /ZCV (w/SCAD) /6FL /6VC
- Mods - M5 343M 20" Forged Wheels / 6WB MFID / 2TB SAT / 4U1 Ceramic / 6NR Apps / PDV 5k Fogs / Rear Fogs / Euro Tail Lights / Cyba Quad Tips
Appreciate 0
      10-19-2017, 11:05 AM   #2314
dondro
New Member
0
Rep
7
Posts

Drives: 2014 X3 xDrive35i M Sport
Join Date: Oct 2017
Location: Windsor, ON, Canada

iTrader: (0)

How can I tell which version of e-sys and PSdZData I need to get? I have a 2014 X3 35i with technology package, NBT. I just picked it up CPO from the dealer on Monday.
Appreciate 0
      10-19-2017, 11:16 AM   #2315
Almaretto
Major General
Almaretto's Avatar
United_States
689
Rep
5,211
Posts

Drives: Coded '16 F10/F15 MSport
Join Date: Dec 2015
Location: Los Angeles, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by dondro View Post
How can I tell which version of e-sys and PSdZData I need to get? I have a 2014 X3 35i with technology package, NBT. I just picked it up CPO from the dealer on Monday.
Use E-sys 3.27.1 and latest PSdZ and you should be fine.
Appreciate 1
      10-19-2017, 11:21 AM   #2316
dondro
New Member
0
Rep
7
Posts

Drives: 2014 X3 xDrive35i M Sport
Join Date: Oct 2017
Location: Windsor, ON, Canada

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Almaretto View Post
Use E-sys 3.27.1 and latest PSdZ and you should be fine.
Thanks! Now I just have to get to enough posts that I can get PMs!

I've read conflicting reports about being able to code the mirrors to fold in when the car is turned off, is that possible on the F25?
Appreciate 0
      10-19-2017, 11:35 AM   #2317
Almaretto
Major General
Almaretto's Avatar
United_States
689
Rep
5,211
Posts

Drives: Coded '16 F10/F15 MSport
Join Date: Dec 2015
Location: Los Angeles, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by dondro View Post
Thanks! Now I just have to get to enough posts that I can get PMs!

I've read conflicting reports about being able to code the mirrors to fold in when the car is turned off, is that possible on the F25?
Fxx-/Ixx-/Gxx-series Coding: (No Request) Latest Software Links

Coding is tied to CA or keyFOB locking action, not vehicle off. But, yes it is possible on F25 & F26.
Appreciate 1
      10-19-2017, 07:55 PM   #2318
dondro
New Member
0
Rep
7
Posts

Drives: 2014 X3 xDrive35i M Sport
Join Date: Oct 2017
Location: Windsor, ON, Canada

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Almaretto View Post
Fxx-/Ixx-/Gxx-series Coding: (No Request) Latest Software Links

Coding is tied to CA or keyFOB locking action, not vehicle off. But, yes it is possible on F25 & F26.
Thanks!! Got everything coded this evening. Having some trouble with the blinkers in the HUD, and the doors unlocking, but I'll try those again tomorrow, everything else worked great!
Appreciate 0
      10-19-2017, 09:11 PM   #2319
Almaretto
Major General
Almaretto's Avatar
United_States
689
Rep
5,211
Posts

Drives: Coded '16 F10/F15 MSport
Join Date: Dec 2015
Location: Los Angeles, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by dondro View Post
Thanks!! Got everything coded this evening. Having some trouble with the blinkers in the HUD, and the doors unlocking, but I'll try those again tomorrow, everything else worked great!
For HUD Blinkers, make sure you change three FDL's.

For unlocking, make sure car auto-locks.
Appreciate 0
      10-28-2017, 09:07 PM   #2320
nz_bmw1
New Member
0
Rep
5
Posts

Drives: 2014 X3
Join Date: Sep 2017
Location: NZ

iTrader: (0)

Hi all,
I have just got an enet cable, installed esys 3.27.1, psdzdata and esys launcher premium on laptop running 32bit windows 10.
Im trying to generate a fsc code for map upgrade.
I can connect to the car, but i cant type anything in the parameter fields on esys...There is no room to type - see attached image. When i try to click identify nothing happens, nothing auto-populates. Have also tried doing this on an old winXP desktop but the same result. Can anyone point me in the right direction? Thank you - tom.
Attached Images
 
Appreciate 0
      10-28-2017, 09:09 PM   #2321
Almaretto
Major General
Almaretto's Avatar
United_States
689
Rep
5,211
Posts

Drives: Coded '16 F10/F15 MSport
Join Date: Dec 2015
Location: Los Angeles, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by nz_bmw1 View Post
Hi all,
I have just got an enet cable, installed esys 3.27.1, psdzdata and esys launcher premium on laptop running 32bit windows 10.
Im trying to generate a fsc code for map upgrade.
I can connect to the car, but i cant type anything in the parameter fields on esys...There is no room to type - see attached image. When i try to click identify nothing happens, nothing auto-populates. Have also tried doing this on an old winXP desktop but the same result. Can anyone point me in the right direction? Thank you - tom.
Do you have high resolution screen? Did you try hi-res fix in launcher?
Appreciate 0
      10-28-2017, 09:43 PM   #2322
nz_bmw1
New Member
0
Rep
5
Posts

Drives: 2014 X3
Join Date: Sep 2017
Location: NZ

iTrader: (0)

omg.. All i had to do was maximize the screen. Fail. Thank you so much for the response. Cheers.
Appreciate 0
      10-28-2017, 09:59 PM   #2323
Almaretto
Major General
Almaretto's Avatar
United_States
689
Rep
5,211
Posts

Drives: Coded '16 F10/F15 MSport
Join Date: Dec 2015
Location: Los Angeles, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by nz_bmw1 View Post
omg.. All i had to do was maximize the screen. Fail. Thank you so much for the response. Cheers.
Appreciate 0
      10-29-2017, 03:44 PM   #2324
nz_bmw1
New Member
0
Rep
5
Posts

Drives: 2014 X3
Join Date: Sep 2017
Location: NZ

iTrader: (0)

Hi, I've now managed to generate FSC codes for my 2014 x3, but none of them are correct. I have tried around 30.
I'm looking for 2017-australia/new Zealand Next maps.
According to the fsc generator help files it says the parameters should be 0xAA 0x07 (or above). I tried quite a few codes from 0x01 up to 0x12 and none worked.
Then I read on here I should read the info_map.imp file. I did that and found it should be 0xAA 0x2A. I have tried quite a few parameters around those numbers as well and no luck.
I'm just about to go back and re generate the FSC file perhaps I accidently deleted a character somewhere - but can anyone confirm what the parameters should be for me please?
Thanks - Tom.
Appreciate 0
      10-29-2017, 04:27 PM   #2325
Almaretto
Major General
Almaretto's Avatar
United_States
689
Rep
5,211
Posts

Drives: Coded '16 F10/F15 MSport
Join Date: Dec 2015
Location: Los Angeles, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by nz_bmw1 View Post
Hi, I've now managed to generate FSC codes for my 2014 x3, but none of them are correct. I have tried around 30.
I'm looking for 2017-australia/new Zealand Next maps.
According to the fsc generator help files it says the parameters should be 0xAA 0x07 (or above). I tried quite a few codes from 0x01 up to 0x12 and none worked.
Then I read on here I should read the info_map.imp file. I did that and found it should be 0xAA 0x2A. I have tried quite a few parameters around those numbers as well and no luck.
I'm just about to go back and re generate the FSC file perhaps I accidently deleted a character somewhere - but can anyone confirm what the parameters should be for me please?
Thanks - Tom.
00AA002A is correct
00AA002E for 2018
Appreciate 0
      Yesterday, 07:12 PM   #2326
rjhilton56
Registered
0
Rep
1
Posts

Drives: X3
Join Date: Aug 2017
Location: UK

iTrader: (0)

thanks!
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 12:04 AM.




xbimmers
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST