BMW X3 Forum
BMW X3 Forum
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
XBimmers | BMW X3 Forum > BMW X3 Forums | F25 (2011 - Current) > Second Generation BMW X3 General Forum » iPhone 4 pairing problem

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      03-19-2011, 11:13 AM   #1
PortlandX3
Registered
1

 
Drives: 2011 X3
Join Date: Mar 2011
Location: Portland Oregon


Posts: 2
iTrader: (0)

iPhone 4 pairing problem

I was able to pair my iPhone 4 with my 2011 X3 but the only way the phone is recognized when I get back in the car is if I turn it off and then back on. Then the phone is recognized. If I just get in the car and try to use the phone I get a message that the car can't connect to a previously paired phone. Anyone else experiencing this? Solutions?
Appreciate 0
      03-19-2011, 11:36 AM   #2
MA78
TK-421
United_States
14

 
MA78's Avatar
 
Drives: 2011 X3 35i
Join Date: Nov 2007
Location: Portland, OR


Posts: 610
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by PortlandX3 View Post
I was able to pair my iPhone 4 with my 2011 X3 but the only way the phone is recognized when I get back in the car is if I turn it off and then back on. Then the phone is recognized. If I just get in the car and try to use the phone I get a message that the car can't connect to a previously paired phone. Anyone else experiencing this? Solutions?
Are you using iOS4.3? Make sure to keep your phone up to date.

Mine works fine.
Appreciate 0
      03-19-2011, 03:29 PM   #3
jaymk5
Bheem (Powerful and Fearful)
United_States
5

 
jaymk5's Avatar
 
Drives: "OnOrder" BMW X3 35i SpaceGray
Join Date: Feb 2011
Location: Plymouth, MN, USA


Posts: 212
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by PortlandX3 View Post
I was able to pair my iPhone 4 with my 2011 X3 but the only way the phone is recognized when I get back in the car is if I turn it off and then back on. Then the phone is recognized. If I just get in the car and try to use the phone I get a message that the car can't connect to a previously paired phone. Anyone else experiencing this? Solutions?
You need not restart your phone. Mine runs on 4.0, I never updated my iPhone since I got it on release date, but it worked perfectly fine on my test drives, between stop and starts.
Appreciate 0
      03-19-2011, 03:42 PM   #4
Nahoa
Lieutenant Colonel
United_States
30

 
Drives: F25 35i Mineral Silver/Black
Join Date: May 2008
Location: Virginia


Posts: 1,876
iTrader: (0)

Mine's working fine. Can't really even think of anything to try. You're not doing anything with your phone while out that would turn off Bluetooth are you? Airplane mode? Do you use your iPhone to connect to another Bluetooth device when out? I don't, so I don't have any experience as to whether they forget to let go of other devices or anything wacky like that.
__________________
Appreciate 0
      03-20-2011, 02:53 AM   #5
PortlandX3
Registered
1

 
Drives: 2011 X3
Join Date: Mar 2011
Location: Portland Oregon


Posts: 2
iTrader: (0)

iPhone 4 pairing problem

Quote:
Originally Posted by MA78 View Post
Are you using iOS4.3? Make sure to keep your phone up to date.

Mine works fine.
Thanks, for the ideas. I upgraded from 4.2.1 to 4.3; will let you know if that makes a difference.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:36 AM.




xbimmers
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST